Morgonmys

Natten har varit kämpig då jag vaknat i panik flera gånger och trott att mitt barn har försvunnit! Vi är i Bollnäs hos min syster och vi alla 3 har sovit i samma säng hela natten! De var nog de läskigaste ja gjort på länge så vid 7 klev jag upp och lät Christofer sova vidare, han sover fortfarande och vi har haft en helt otrolig morgon i soffan jag och min älskade Casper! Idag ska jag förändra mitt hår ganska mycket då jag inte färgat håret på snart 5 månader så har världens utväxt sedan ska ja klippa det men de får bli en bild sen på hur det blev! I morgon är det äntligen min födelsedag så måste ju snygga till mig innan det ;)
Nej ja ska väl förbereda lite frukost och sedan hämta ner mitt hjärta så han får äta och göra sig klar innan vi tar en promenad ner på stan i de fina vädret!
Uppdaterar en hårbild sen ;)

Resa bort

Får bli ett snabbt inlägg idag då jag haft en hel del att göra! Tvättat, plockat och packat! Tidigt i morgon ringer klockan för att vi ska ta tåget till Hälsingland och Bollnäs :) har idag tvättat de kläder som ska med och packat ihop allt som behövs för 5 dagar borta! Man behöver verkligen tänka lite mer när man har barn, ja tror ja fått med mig allt och det jag glömt får ja väl köpa nytt då! Min lilla pojke ha sovit riktigt länge nu så har hunnit gjort allt under samma tillfälle fast med honom på magen såklart! Nu ska ja ladda ner lite filmer på plattan så resan går fort i morron sedan är det nog dags att sova om ja ska få sova något alls :)

Måndag

Hallå! 
Igår var vi och plocka hem en massa barnböcker och en hel flyttlåda med lego från Christofers mamma, saker från när han var liten. Casper ska få leka med det när han blir större! Casper har hållt sig vaken sen vi vaknade i morse och var helt slut och somnade tillslut precis innan Christofer skulle till jobbet så ja skyndade mig och följde med ut för en promenad till affären. Han sov så gott när jag gick in i affären men efter en liten stund vaknade han och blev ledsen som vanligt.
Min lilla pojke tycker bara om vagnen en kort stund som som allt annat när de gäller att ligga själv. Som prematur är det vanligt att inte vilja ligga själv men de borde ändras snart då han snart är 3 månader, men jag får hålla ut! i vanliga fall har man den där nyföddhetsperioden kanske 1 månad medas jag fått den i 3 månader så snart borde de väl vara över.
Jag älskar att ha min lilla pojke liten så länge som jag haft, han är världens mysigast pojke och skulle kunna ha honom så här liten hela tiden. Jag längtar ju såklart efter att ja ska kunna leka med honom med men just nu är han min lilla bebis som alltid kommer vara såhär. :) 

Flyttstäd

Inatt fick jag sova lite längre än 30 min åt gången så var ganska pigg vid 8 i morse! Brukar annars sova till 10 någon gång! Idag är mitt stora hjärta ledig så vi passar på att ta en tur till ekerö för lite plock på vinden hos hans mamma. Blir även bjuden på mat, skönt att slippa tänka på det en dag! Blir ett kort inlägg nu då jag måste göra med redo för att åka! 

Vaken

Hallå, ett snabbt inlägg såhär på natten, mitt barn låter mig sova 4 h väldigt ofta nu fast bara en gång per natt. Så nu har han sovit sin första tid ätit lite och just nu försöker ja få honom att somna om! Och jag hoppas på att få sova 4 h till nu, skulle bli så himla glad om han överraskar mig :)
Sov gott ni andra!

Åka tåg med barn!

Jaha på onsdag åker vi till min hemort, jag fyller 21 år fredagen den 31 oktober så ska fira den med min älskade familj och sen ska vi träffa mina efterlängtade vänner!
Som vi längtar, har ju inte varit till bollnäs sen i somras då min lilla pojke valde att komma dagen innan jag skulle åka!
Den dagen han kom kanske jag berättar om längre fram, se hur bloggen utvecklas och om intresset finns! I alla fall, att packa för en 11 veckors bebis för 5 dagar borta är lite komplicerat, hur mycket behövs verkligen? Tur jag bor med tvättmaskin! ;) 
Det är verkligen mycket man ska tänka på, han kräks en del så vissa dagar blir det många byten, sen äter han som alla barn d-droppar men som prematur äter han även järntillskott 2 gånger om dagen!
Eftersom jag får bära honom i stort sett hela dagarna är min bärsjal väldigt viktig att ha med, så att jag får äta mat någon gång under dagen också!
Då jag åker hem från bollnäs själv behöver jag även tänka lite på hur jag packar så jag inte får problem av tåget! 
Nu ska jag fortsätta med min packning innan min lilla vaknar och är hungrig! 
 

Äntligen lördag!

Jag brukade alltid längta till lördagarna innan jag blev mamma, men efter att jag fått barn är alla dagar att längta efter!
Idag fick jag äntligen hem min Vi föräldrartidning och har hunnit läsa en liten stund! Några sidor in i tidningen hittar jag en artikel som heter "Hur ska det gå för min lilla pojke?" det är författaren till boken "Det otäcka könet" Marcus Priftis som har skrivit den här artikeln! 
Artikeln handlar om hur vi som föräldrar gör skillnad på pojkar och flickor redan som bebisar i magen! (Om man vet könet innan)
Barn sorteras in i olika tjej och killgrejer, pojkar ska leka krigare och vara tuffa och flickor ska vara små prinsessor! Pojkar blått och flickor rosa! Enligt mig ska barn få vara barn, välja själva vad de vill leka med när de är hemma men absolut på dagis! Vill min Casper leka med barbiedockor eller bilar ska han få välja det helt själv, utan minsta lilla kommentar! 
Marcus skriver så här i sin artikel; " Redan i förskoleåldern är det tydligt att man ler oftare mot flickor, och att de vuxna talar med flickor i längre meningar, medan pojkar får korta order. En undersökning på en förskoleavdelning för 4-åringar i Gävle, som Marcus refererar till i sin bok, visar att pojkarna i snitt får höra sitt namn 75 gånger på en timme, och då bara i negativa ordalag! 
Jag som förälder till en pojke tycker en sån här artikel är jobbig, inte vill jag att mitt pojkbarn ska behandlas annorlunda just för han är pojke!
Jag har själv familj som jobbar i förskola och jag säger absolut inte att alla gör skillnad på kön, jag är bara fundersam på att någon verkligen kan göra så mot barn! 
 

Idol

Jaha den här dagen gick riktigt fort! 
Har tandvärk då min visdomstad växer ut så legat på soffan. 
Tog en mysig dusch med mitt barn tidigare då han älskar att 
duscha, efter det somnade han och jag försökte vila! 
Omöjligt! Han har börjat få ersättning för att ge lite extra 
näring då han sover så otroligt dåligt, han gillade det verkligen
och sov helt själv i soffan i 2 h! 
Helt otroligt, han föddes 7 veckor för tidigt i gravidvecka 33 + 1 
och är idag 11 veckor och 2 dagar! Sedan vi kom hem från sjukhuset
har han sovit på antingen mig eller Christofer så aldrig riktigt fått 
sova på nätterna. Alltså dålig sömn på 11 veckor! 
Nu får kvällen avslutas med idol innan vi ska gå in och sova i sängen! 
Han har en dålig vana att vara vaken mellan 5 och 8 på morgon!

Godmorron

Hallå! 
I morse fick jag inte sova så mycket då mitt barn vägrade sova. 
Min sambo Christofer skulle iväg till jobbet tidigt 
så han kunde inte byta av mig heller. 
Fick sova en stund mellan 10 och halv 12 i alla fall. 
Nu har vi båda ätit lite frukost och tittar på tv!  
Då jag nyss börjat blogga blir det nog lite dåligt med 
bilder första tiden, men ska försöka få in några. 
 

Börja blogga!

Man kanske ska börja blogga nu när man är mammaledig! 
I min blogg tänkte jag skriva om mitt liv som mamma,
mamma till en liten prematur pojke och vardagslivet som hör till med barn! 
Mitt första inlägg får bli väldigt kort då det är dags att somna med mitt barn! 
 

RSS 2.0